Rigatoni sauce tomates (recette rapide) Ovino.be

Rigatoni met tomatensaus (snel recept)

500 g rigatoni Ciccone

1 teen knoflook

1 ui

1 el olijfolie

Ongeveer 400 g tomatenpassata

Een beetje basilicum

Een gerecht dat snel en onverwachts gemaakt kan worden, op voorwaarde dat je kwaliteitspasta en passata hebt ... (klaar in 20min)

Breng het pastawater aan de kook. De oude tarwevariëteiten maken meer zetmeel, dus kook je pasta door royaal water te gebruiken, min 5 liter gezouten water voor 500 g. Tegelijkertijd, in een wok of een grote pan, een teen knoflook in olijfolie aanbraden, de gesnipperde ui toevoegen, als de ui blond is, de passata toevoegen en op hoog vuur koken. Voeg gedroogde basilicum toe. Als je verse basilicum hebt, voeg deze dan toe bij het serveren.

Optioneel: als je een stukje vlees hebt, voeg dit dan toe om de saus op smaak te brengen (met de gehaktballetjes van de Biname Pource Het is een genot).

Drink wat wijn.

Als het gezouten water gekookt heeft, kook je de pasta, maar stop met koken na een paar minuten (5-6), terwijl het nog hard is, en bewaar 2 soeplepels van het pasta kookwater.

Voeg de pasta toe aan de tomatensaus en een lepel van het kookwater, kook verder, onder regelmatig roeren, voeg geleidelijk de tweede lepel water toe en kook verder tot de pasta "al dente" is.

U krijgt zeer smakelijke pasta met de tomatensaus die aan de pasta "plakt". Door het kookwater aan de saus en de pasta te hebben toegevoegd, kan de pasta inderdaad "stijven". Ze zullen alleen maar beter worden!

Deze manier om het koken van pasta's af te maken, vergt wat oefening, het kan zijn dat je de eerste keer niet helemaal tevreden bent met het resultaat. Voor het beste resultaat neemt u voldoende kookwater en voegt u dit geleidelijk toe. Gebruik alleen de hoeveelheid die u nodig heeft om al dente pasta te maken.

Begeleid met Parmezaanse kaas en een lichtrode wijn: Sangiovese of Montefalco van DiFilippo passen perfect bij dit gerecht.

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.