Recepten RSS



Recept Chakchouka

Schotel oorspronkelijk uit Noord-Afrika, het is een soort gebakken paprika's, paprika's, tomaten, uien en waaraan aan het einde van de eieren wordt toegevoegd. Ingrediënten: 2 uien 3 teentjes knoflook  Een halve rode paprika 2 paprika's 8 tomaten 4 eieren 125 g geiten- of schapenkaas, type feta (vanaf Bergerie de la Lienne als dat mogelijk is!) Peterselie 4 eieren Eetstokjes Bruine knoflookui, voeg paprika, tomaten en 1/2 peterselie toe. Voeg 120 ml water toe, breng aan de kook, laat 5 minuten sudderen. Creëer een krater om elk ei in te plaatsen, verkruimel de kaas over de hele bereiding, kook 10 min. Serveer met brood of beter met stokbrood. Serveer met een lichtrood: Monferrato de Castello di Tassarolo, Sangiovese (di Filippo), Montefalco...

Lees verder



Fettuccine met eekhoorntjesbrood uit Bordeaux

500 g Fettuccine Ciccone 1 teen knoflook 3CS olijfolie Ongeveer 500 g Bordeaux-eekhoorntjesbrood zwarte peper Een gerecht dat onverwacht snel gemaakt kan worden, mits je kwaliteitspasta en een paar eekhoorntjesbrood in de vriezer hebt ... (klaar in 20min) Breng het pastawater aan de kook. De oude tarwevariëteiten maken meer zetmeel, dus kook je pasta door royaal water te gebruiken, min 5 liter gezouten water voor 500 g. Tegelijkertijd, in een wok of een grote pan, een teen knoflook in olijfolie aanbraden en de eekhoorntjesbrood op hoog vuur toevoegen. Optioneel: voeg gehakt of in stukjes gesneden worst toe. Drink wat wijn. Als het gezouten water gekookt heeft, kook je de pasta, maar stop met koken na een paar minuten (5-6), terwijl...

Lees verder



Rigatoni met tomatensaus (snel recept)

500 g rigatoni Ciccone 1 teen knoflook 1 ui 1 el olijfolie Ongeveer 400 g tomatenpassata Een beetje basilicum Een gerecht dat snel en onverwachts gemaakt kan worden, op voorwaarde dat je kwaliteitspasta en passata hebt ... (klaar in 20min) Breng het pastawater aan de kook. De oude tarwevariëteiten maken meer zetmeel, dus kook je pasta door royaal water te gebruiken, min 5 liter gezouten water voor 500 g. Tegelijkertijd, in een wok of een grote pan, een teen knoflook in olijfolie aanbraden, de gesnipperde ui toevoegen, als de ui blond is, de passata toevoegen en op hoog vuur koken. Voeg gedroogde basilicum toe. Als je verse basilicum hebt, voeg deze dan toe bij het serveren. Optioneel: als je een...

Lees verder



Tagliata

Ingrediënten Stuk rundvlees 3 cm - 4 cm dik Parmezaanse stukjes Raket Cherry-tomaten Grof zout Zwarte peper Verhit je pan op hoog vuur en gril het vlees ongeveer 2 minuten aan elke kant. Afhankelijk van de dikte van het vlees, varieert de kooktijd, maar tagliata wordt zeldzaam gegeten ... besteed geen tijd aan het omdraaien van het vlees, geduld is de moeder van alle deugden ... Voeg als het vlees gaar is het grove zout en peper toe. (zout het vlees na het koken om te voorkomen dat het uitdroogt). Snijd het in stukjes van ongeveer 1,5 cm breed. Besprenkel met olijfolie (en naar smaak met balsamicoazijn), besprenkel met gehakte cherrytomaatjes, rucola en Parmezaanse kaas. Serveer met gegrilde groenten, salade...

Lees verder



Recept voor spaghetti alla carbonara, de echte!

Recept voor spaghetti alla carbonara, de echte! 400 g spaghetti 150 g pecorino romano (of parmezaan) 4 eieren 200 g guanciale (gedroogde varkenswang zoals ham) vers gemalen zwarte peper Zout   Breng minimaal 4 liter gezouten water aan de kook. Snijd de guanciale in kleine reepjes, bak ze in een hoge pan of wok goudbruin. Reserveer in de pan. Klop in een kom de eieren tot een omelet, peper royaal (carbonara = carbon kleur) en voeg de pecorino toe. Meng goed. Kook de spaghetti in kokend water met zout. ​Voor het uitlekken een grote kom met kookwater voor pasta opzij zetten. Giet de spaguetti af als ze beetgaar zijn, nog erg beetgaar (zelfs meer dan je misschien denkt, want dan koken...

Lees verder


Nederlands