Recept voor spaghetti alla carbonara, de echte!


Recept voor spaghetti alla carbonara, de echte!
400 g spaghetti
150 g pecorino romano (of parmezaan)
eieren
200 g guanciale (gedroogde varkenswang zoals ham)
vers gemalen zwarte peper
Zout
 
Breng minimaal 4 liter gezouten water aan de kook.
Snijd de guanciale in kleine reepjes, bak ze in een hoge pan of wok goudbruin. Reserveer in de pan.
Klop in een kom de eieren tot een omelet, peper royaal (carbonara = carbon kleur) en voeg de pecorino toe. Meng goed.
Kook de spaghetti in kokend water met zout.
​Voor het uitlekken een grote kom met kookwater voor pasta opzij zetten.
Giet de spaguetti af als ze beetgaar zijn, nog erg beetgaar (zelfs meer dan je misschien denkt, want dan koken we in de pan verder). 
Schep de spaghetti met de guanciale in de pan, zet op laag vuur weer op het vuur, voeg het ei en kaasmengsel toe, meng goed.
Voeg een beetje kokend water toe om de pasta te 'ontspannen', kook nog enkele ogenblikken zachtjes en roer krachtig.
Er moet een emulsie ontstaan tussen de eieren, het water en de kaas. Het resultaat moet romig zijn (ter herinnering, geen verse room!) En kan nooit een omelet worden!
Kruid goed (zwarte peper natuurlijk - carbonara-herinnering = houtskool).
Serveer met een rode uil, eenvoudig Giandon-type (Il Farneto).

Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd



Nederlands