Fettucine aux cèpes de bordeaux Ovino.be

Fettuccine met eekhoorntjesbrood uit Bordeaux

500 g Fettuccine Ciccone

1 teen knoflook

3CS olijfolie

Ongeveer 500 g Bordeaux-eekhoorntjesbrood

zwarte peper

Een gerecht dat onverwacht snel gemaakt kan worden, mits je kwaliteitspasta en een paar eekhoorntjesbrood in de vriezer hebt ... (klaar in 20min)

Breng het pastawater aan de kook. De oude tarwevariëteiten maken meer zetmeel, dus kook je pasta door royaal water te gebruiken, min 5 liter gezouten water voor 500 g. Tegelijkertijd, in een wok of een grote pan, een teen knoflook in olijfolie aanbraden en de eekhoorntjesbrood op hoog vuur toevoegen.

Optioneel: voeg gehakt of in stukjes gesneden worst toe.

Drink wat wijn.

Als het gezouten water gekookt heeft, kook je de pasta, maar stop met koken na een paar minuten (5-6), terwijl het nog hard is, en bewaar 2 soeplepels van het pasta kookwater.

Voeg de pasta aan de saus toe evenals een lepel van het kookwater, kook verder, onder regelmatig roeren, voeg geleidelijk de tweede lepel water toe en kook verder tot de pasta "al dente" is.

Peper royaal bij het serveren (nee, crème fraîche is niet nodig).

U krijgt zeer smakelijke pasta met de saus die aan de pasta "plakt". Door het kookwater aan de saus en de pasta te hebben toegevoegd, kan de pasta inderdaad "stijven". Ze zullen alleen maar beter worden!

Deze manier om het koken van pasta's af te maken, vergt wat oefening, het kan zijn dat je de eerste keer niet helemaal tevreden bent met het resultaat. Voor het beste resultaat neemt u voldoende kookwater en voegt u dit geleidelijk toe. Gebruik alleen de hoeveelheid die u nodig heeft om al dente pasta te maken.

Serveer met Parmezaanse kaas en een rode wijn: Giandon (Il Farneto), Monferrato zonder sulfiet (Castello di Tassarolo) of Terre si San Nicola (Vini di Filippo).

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.