Foccacia-recept


Foccacia

 Deeg      

700 g bloem (indien mogelijk type 00, grano tenero)

300 g water

1/2 pak verse gist

1 tl zout

1CS suiker

4 eetlepels olijfolie

 

"garneren"

rozemarijn

grof zout

2 el olijfolie + 2 el water, allemaal geslagen met een vork

 

Voeg de verse gist toe, dan het water, de bloem, het zout, de suiker en als laatste de olie. Kneed het deeg. Laat ongeveer 2 uur rijzen. Vervolgens afvlakken tot +/- 1 cm dik. Schik op een schaal. Een tweede keer laten rijzen +/- 20 minuten. Maak vingerafdrukken en verdeel het water-oliemengsel met een penseel. Voeg grof zout en rozemarijn toe. Bak vervolgens op maximale temperatuur. Haal uit de oven als ze goudbruin zijn.

 

Om mee te serveren: wat je maar wilt, zolang het maar van ovino.be komt


Laat een reactie achter


Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd



Nederlands