Recepten

Nico's recepten

Velen van jullie hebben tijdens de verschillende proeverijen om onderstaande recepten gevraagd. Naar je fornuizen en ... flessen.

Tagliatelle courgette rode peper van Nico

Ingrediënten:

2 courgettes

4 rode paprika's

Pecorino

Verse room

Zwarte peper

Snijd de courgette in dunne plakjes, snijd de paprika's in kleine blokjes van minder dan 1 cm in het vierkant. Koper op laag vuur ongeveer 20 minuten. in een afgedekte pan voorgeolied met olijfolie. Voeg aan het einde van het koken pecorino, zwarte peper en een beetje crème fraîche toe.

Te serveren met Gavi Spinola of Castello.

                                                    

 

Foccacia

 Deeg      

700 g bloem (indien mogelijk type 00, grano tenero)

300 g water

1/2 pak verse gist

1 tl zout

1CS suiker

4 eetlepels olijfolie

 

"garneren"

rozemarijn

grof zout

2 el olijfolie + 2 el water, allemaal geslagen met een vork

 

Voeg de verse gist toe, dan het water, de bloem, het zout, de suiker en als laatste de olie. Kneed het deeg. Laat ongeveer 2 uur rijzen. Vervolgens afvlakken tot +/- 1 cm dik. Schik op een schaal. Een tweede keer laten rijzen +/- 20 minuten. Maak vingerafdrukken en verdeel het water-oliemengsel met een penseel. Voeg grof zout en rozemarijn toe. Bak vervolgens op maximale temperatuur. Haal uit de oven als ze goudbruin zijn.

 

Om mee te serveren: wat je maar wilt, zolang het maar van ovino.be komt