Sulfietvrij


Elk van onze wijnboeren streeft ernaar om de meest natuurlijke wijnen mogelijk te maken. Daarom behoren de hoeveelheden sulfieten in onze wijnen tot de laagste. Dit is wat bijdraagt aan het plezier dat u voelt bij het proeven ervan. De cuvées in deze sectie gaan zelfs nog verder, er worden in geen enkel stadium van de productie van de wijnen sulfieten toegevoegd (sulfieten van natuurlijke oorsprong kunnen in zeer beperkte hoeveelheden aanwezig zijn).

In traditionele wijnen worden sulfieten toegevoegd tijdens de wijnbereiding om de gisten en bacteriën die van nature in de druiven aanwezig zijn, te verwijderen. Sulfieten worden ook gebruikt als conserveringsmiddelen voor het bottelen. Sommige radicalistische wijnboeren zijn in staat wijnen zonder sulfiet te produceren. Hoe is het mogelijk? Door goed voor de wijnstokken en druiven te zorgen, de fermentatieprocessen nauwlettend in de gaten te houden en klaar te staan om de wijn te koelen mocht een ongewenste gisting beginnen. 

Het vereist daarom meer werk en meer stress tijdens de productie van wijnen (het nemen van risico's) maar het laat toe om een veel grotere diversiteit aan wijnen te verkrijgen. De zorg die in de bodem, in de wijnstokken, in de druiven en vervolgens in het vinificatieproces wordt besteed, maakt het mogelijk om natuurlijk uitgebalanceerde wijnen te verkrijgen die geen conserveermiddel nodig hebben.

Sommige flesjes zijn minimaal 15 jaar houdbaar, bewijs als het nodig was dat de chemie van sulfiet niet verplicht is ... Laat je verleiden, elk flesje is een uitzonderlijk product!


Nederlands